Dorkó Éva

DORKÓ ÉVA

Kémia

Dr. Dorkó Éva vagyok, az ELTE-n végeztem vegyészként, ott is doktoráltam szerves és biokémiából. 2015-ben, a doktori képzésem alatt kezdtem el magántanítványokat fogadni, és annyira megszerettem, hogy ott hagytam a kutatást, és azóta csak tanítással foglalkozom. Bár az egyéni órákat szeretem a legjobban, volt szerencsém számos csoportos érettségi illetve felvételi előkészítőt tartani több intézményben (Magister Universitas, Avicenna International School). 

Az órákon nem az a cél, hogy bemagold az anyagot, hanem hogy megértsd a mélyebb összefüggéseket – és esetleg meg is kedveld a tárgyat -, ezért nem csak feladatokat oldunk meg, és számolunk, hanem lehetőség szerint mindent vizuálisan szemléltetek (rajzok, videók, kísérletezés, molekulák makettezése). Törekszem arra, hogy minél több gyakorlati feladat legyen, mert az emelt szintű érettségin elvárás a kémiai problémák megoldása a tanult anyag segítségével. A gyakorlati feladatok segítik a kémiai, természettudományos világszemlélet, szókincs elsajátítását is.

 A természettudományok egyik nagy nehézsége, hogy a tudásanyag piramisszerűen egymásra épül, vagyis ha egyszer valami alap, vagy akár kisebb részinformáció megértése kimaradt, az akadályozhatja az egész anyag megértését. Véleményem szerint ez a bizonytalanság az oka annak, hogy a legtöbb ember nem szívesen tanulja a kémiát. Azonban el lehet sajátítani ennek a tudományágnak a sajátos logikáját, ami jelentősen könnyíti a megértését. Egy kis odafigyeléssel pedig felderíthetőek a hiányzó alapok, és kiegészíthetőek. Ezért a csoportos órákon is törekszem arra, hogy az egyéni hiányosságokat fejlesszem.

 

 

 

MÉRFÖLDKÖVEK

Eötvös Lóránd Tudományegyetem

Vegyész mesterdiploma

MTA Szerves Kémiai Intézet

6 éves kutatói tapaszalat, Phd

7 év tanítási tapasztalat

MTA TTK, Magister Universitas, Avicenna International College

ELÉRHETŐSÉGEK

eva@ethalonstudies.hu

A levelekre 1-2 munkanapon belül válaszolunk​

+36 20 998 4102

Hétköznap 9 és 16 óra között hívható​

OKTATÓK